Satisfaction

Armengol va a la Moncloa a pedirle a Rajoy que suba el objetivo de déficit, éste le dice que no y ella sale “satisfecha”

26 de marzo de 2013. El gobierno de Mariano Rajoy obliga a Baleares a ajustar su déficit en un máximo del 0’7 por ciento. Para cuadrar los presupuestos, el Govern de José Ramón Bauzá presenta un paquete de impuestos, entre los que incluye un tributo a las grandes superficies. Coge el micrófono la líder de la oposición, Francina Armengol.

-Senyor president, ha decidit governar amb un únic objectiu que és quedar bé amb els seus de Madrid, amb el senyor Rajoy. Ha acceptat que enguany tenguem un 0,7 percent de dèficit públic. Com ho pensa fer? Que fa vostè? Ha introduït una sèrie de nous imposts en aquesta comunitat autònoma, uns imposts que disminuiran la competitivitat. (…) Miri, senyor president, necessitam una acció valenta, necessitam un govern que defensi les Illes Balears, que defensi les empreses d’aquesta comunitat autònoma i que defensi els ciutadans d’aquesta comunitat autònoma.

Ahora, es el turno de palabra del portavoz del grupo parlamentario Més, Biel Barceló:

A Madrid vostè no pinta res, a Madrid ningú li fa cas. Aquesta situació fa que vostè hagi de pujar aquests imposts i les nostres empreses s’enfonsin. (…) Ha decidit aprovar uns nous imposts per als ciutadans de les Illes Balears. Uns imposts, senyor president, que parteixen d’una gran mentida, no tenen cap finalitat mediambiental, només tenen una única finalitat i és recaptadora. Volen salvar els seus pressuposts a costa de les esquenes de les empreses i dels ciutadans.

Armengol retoma la palabra:

-Volen aprovar uns imposts que crearan greus problemes fins i tot de supervivència a moltes empreses de les Illes Balears. Volen aprovar uns imposts que afectaran negativament la indústria turística de la nostra comunitat autònoma. Volen aprovar uns imposts que rompen la seguretat jurídica i la unitat de mercat. Senyor president, se n’adona que amb aquests imposts ens convertirà en la comunitat autònoma més cara d’Espanya? Senyor president, se n’adona que això farà que perdem competitivitat respecte dels altres indrets? Pensa, senyor president, que aquests impostos ajudaran a reactivar l’economia d’aquesta comunitat autònoma? (…) Hi ha alternatives, fàcils, senyor President, l’acompany on vulgui, quan vulgui, a veure el Govern d’Espanya a reclamar allò que ens pertoca i no haurem de pujar els imposts.

Septiembre de 2015. Francina Armengol acude a la Moncloa como presidenta del Govern. El principal objetivo de su reunión con Mariano Rajoy es elevar el techo de déficit, subirlo del 0’7 por ciento en 2015 y del 0’3 por ciento para 2016. Rajoy dice que no. Para cuadrar los presupuestos, el Govern presenta un paquete de impuestos, entre los que incluye un tributo a las grandes superficies*. Armengol dice al salir de Moncloa que está satisfecha.

#malditaHemeroteca

*En el pleno del 26 de marzo de 2013, el diputado del PSIB Antonio Diéguez hizo menciones explícitas al impuesto sobre grandes superficies: “Se va a convertir en un coste más de explotación, y ya saben lo que pasa con los costes de explotación, que se repercuten sin más. No hace falta ser un lince en cuestiones económicas para darse cuenta de que con esta ley el principal castigado es el consumidor”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s